Украинският президентът Володимир Зеленски обвини Русия в  в извършване на

...
Украинският президентът Володимир Зеленски обвини Русия в  в извършване на
Коментари Харесай

Зеленски с нови обвинения срещу Русия за военни престъпления, не вижда скорошен край на войната

Украинският президентът Володимир Зеленски упрекна Русия в  в осъществяване на военни закононарушения в североизточната част на Украйна и съобщи, че е прекомерно рано да се каже, че ходът на войната се обръща макар бързите териториални придобивки от неговите сили този месец, съобщи Ройтерс.

В изявление за организацията украинският държавен водач акцентира, че изходът от войната с Русия, която към този момент е в седмия й месец, зависи от бързата доставка на задгранични оръжия за Украйна.
Той съпостави обстановката в новоосвободените региони при контраофанзивата на украинските военни сили на североизток " с кървавата баня в Буча ".

„ Към днешна дата има 450 мъртви, заровени (б.р. в североизточната област на Харков). Но има и други, обособени погребения на доста хора. Измъчвани хора. Цели фамилии в някои региони “, сподели Зеленски.

Попитан дали има доказателства за военни закононарушения, той сподели: „ Всичко това го има... вършат се оценки, украински и интернационалните, и за нас е доста значимо светът да го признае. "

Кремъл не е дал отговор към този момент на искане за коментар от страна на Ройтерс по отношение на новите изказвания на Зеленски.

Русия постоянно отхвърля да е атакувала цивилни по време на това, което назовава " специфична военна интервенция " в Украйна, и в предишното е заявявала, че обвиняванията в нарушавания на човешките права са клеветническа акция, напомня организацията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР